27/06/17 Contigo a la Sala Libertad 8 (Madrid)

La música personal i atmosfèrica, Rita Valero, la vol compartir Contigo

‘Contigo’

Es el títol del segon disc de la polifacètica intèrpret i compositora

Dimarts 4 de juliol de 2017

‘Contigo’, el nou disc de la polifacètica Rita Valero, es més, molt més que un excel·lent àlbum. És tota una declaració de principis. Té una doble interpretació: ‘Contigo’ no es refereix només a compartir amb l’altre sinó també amb tu mateix, si estàs en harmonia ‘Amb tu’, entres en contacte amb el teu do, la teva intuïció.
Contigo és un disc amb deu temes, tots composats lletra i música per l’artista, en què es constata el moment creatiu i de maduresa en què es troba Rita Valero. És el segon disc d’aquesta artista, i és el resultat d’un any de concerts i viatges, on ha anat perfilant el seu estil musical i també la forma expressiva de mostrar les imatges que ha anat captant al llarg del camí. Un estil de música que crea atmosferes.

És per això que el seu títol suggereix companyia, però també solitud, això és el que fa que tot funcioni d’una manera complementària: de la barreja de l’íntim i personal, a la confiança de compartir aquests moments i reflexions. D’aquesta manera neix la complicitat amb tu mateix, i amb l’altre.

Amb les seves lletres, Rita Valero accepta el món tal com és, amb totes les seves emocions i sentiments, tots igualment lícits i valuosos, sense drames, mirant amb afecte aquells moments de la vida que són els que la fan bella.

Mentrestant, en el musical, Amb tu és la continuació natural de l’anterior àlbum de Rita Valero cent per cent. Si aquell era autèntic, aquest és el seu còmplice, l’autenticitat compartida cent per cent ‘Contigo’, però sempre autèntica.

Igual que va fer amb el seu primer àlbum, Rita Valero va decidir gravar les cançons de Contigo amb una base de guitarra acústica. Va arribar a l’estudi amb cançons que ja havien començat a caminar i que demanaven ser gravades.

Els altres músics que acompanyen Rita Valero (composició, lletra, música i veu) en l’enregistrament del disc són: Jordi Carles (guitarra), Àlex Gaspa (bateria i percussió) i Jordi Carreras (baix). També col·laboren Pau Vázquez (violí), Pep Poblet (saxo) i Jose Domenech (piano). Finalment Mokro (rap), ha participat en un dels temes del disc amb una aportació de cultura urbana que contrasta i enllaça perfectament amb la línia melòdica de la veu principal.

Tot el disc ha estat produït per Marc Martín, al costat de Santi Maspons, a Estudi La Vall, i masteritzat a Stering Sound (New York) per Alex Psaroudakis. Àlex Arza signa el disseny del disc i la direcció del videoclip del primer single. Joan Agramunt és l’autor de les fotografies de portada i interiors. BodyPaint a càrrec de Susana Puigsegur.

Be the first to leave a reply

Deixa un comentari