Bio Musical

rita-bio

Musicautora. Artista inquieta i polifacètica: música, educació, doblatge, comunicació, anuncis, projectes educatius i audiovisuals, de ment inquieta, en torn a la veu ha volgut dirigir la seva professió: reptes en els quals utilitza la veu com a instrument per transmetre emocions i idees.
Diplomada en Música, Llicenciada en Filosofia, Graduada en Educació Infantil, ha ampliat els seus coneixements amb formació complementaria: entrenament vocal, respiració, veu parlada i veu cantada, ràdio i comunicació, coaching, PNL.
Actualment convina el seu projecte musical personal, amb doblatges, classes, conferències i tallers.

Rita Valero, a més de compositora, és una excel·lent lletrista i cantant que als 6 anys va començar els seus estudis artístics, formant-se a l’Escola de Música, al Conservatori, i amb grans professionals de Llenguatge Musical. Rebent classes magistrals de Masako Koshiishi i Renata Bradicich, i anant de gira cantant per Itàlia i França.

Amb 13 anys va crear el seu primer grup de temes propis. Passant per diferents estils musicals: rock, pop-rock, blues, funkyblues, fusió i rumba. A més de nombrosos concerts per Girona i Barcelona, va gravar 2 EP’s, guanyant concursos musicals i sent promocionada per l’emissora de ràdio Cadena 100.

Al 2013 comença la seva carrera en solitari com Rita Valero. És el resultat dels passos individuals d’aquesta compositora, que a l’abril de 2015 presenta el disc 100%, (RVM 2015) masteritzat per Lluís Costa (Sounclub Studio). 15 composicions pròpies (lletra i música) d’estils que expressen la gran varietat d’emocions per les quals passem al llarg de la vida. Al setembre del mateix any, llança 100% Bonus Track (RMV 2015), una nova versió del disc on podem trobar 10 temes que aporten una visió de les mateixes cançons, cantades en altres idiomes. Temes frescos, cançons intenses, plenes de matisos i detalls.

Estrena videoclip del primer tema del disc: Ausencias (RMV 2015) dirigit per Alex Arza (Ifongraphics), amb la participació dels actors Olga Cercós i David Galceran.

Al juny de 2015 col·labora en la versió acústica del tema “La Glòria (acústica)” del grup Estimbarry, àlbum “No ho expliquis a ningú” (Quimera Records 2016), fent a duo la veu principal i els cors.

Durant l’estiu de 2016 comença la gira: “100% Acoustic Tour Experience” fruit de la qual sorgeix el segon dels videoclips oficials del disc: Canalla (RMV 2016) muntat i dirigit per Alex Arza (Ifongraphics).

En 2017 signatura amb el productor Marc Martín i grava el seu segon disc en solitari Contigo (MMMMusic 2017), masteritzat a Nova York per Alex Psaroudakis (Sterling Sound), disc del qual estrena el videoclip Contigo i el Making of dirigits tots dos també per Alex Arza.

Actualment està de gira promocional d’aquest 2n disc, havent passat per ciutats com Madrid, Girona i Barcelona.