100% Dones Treballadores

Fa uns anys, quan vaig saber quin era considerat l’origen de que el 8 de març es celebrés el dia de la dona treballadora, he d’admetre que se’m va eriçar la pell i un calfred va recórrer el meu cos:
Un 8 de març de 1857, un grup de dones, obreres tèxtils, va prendre la decisió de posar-se en vaga com a protesta per les míseres condicions en què treballaven. Reclamaven la igualtat salarial, la disminució de la jornada laboral a 10 hores i un temps per poder donar de mamar als seus fills.


Es diu que durant la vaga, el propietari les va tancar amb clau a la fàbrica i va calar foc a l’edifici: van morir 129 dones. Les teles que fabricaven en aquell moment eren de color violeta, per això des de llavors aquest color es va convertir en un símbol de la lluita de la dona pels seus drets.

El 1910, durant la Segona Conferència Internacional de Dones Treballadores celebrada a Copenhaguen (Dinamarca) més de 100 dones van aprovar declarar el 8 de març com a Dia Internacional de la Dona Treballadora.
Aquest dia, també anomenat Dia Internacional de la Dona, commemora la lluita de la dona per la seva participació íntegra, com a persona, en igualtat amb l’home, en la societat i en el seu desenvolupament. Es celebra el dia 8 de març i és festa nacional en alguns països.

En record a aquestes dones que van defensar els seus drets, i com a suport a totes les persones que segueixen apostant per la igualtat entre els éssers humans, és per mi un honor que m’hagin demanat col•laborar amb la meva música aquest dia.

Rita Valero 100% acústic, amb Gerard Ros a la percussió i Kim Medel a la guitarra
8 de març a Plaça Nova 18:30h Palafrugell

Cartell8M-01

Facebook

Facebook 100%

Canal YouTube

Twitter

Instagram

Spotify

Be the first to leave a reply

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.